2015. március 26., csütörtök

Webfejlesztés #08 - (Nincs ötletem alcímnek)


"Kicsit" haladtam a webfejlesztéssel, így egy nagyobb falattal lett kevesebb. Viszont van még kettő: a projektrendszer teljes egészében, a fórum részleteiben, valamint számos apró kiigazítás. Ezt követően pedig az oldal már startra kész. Az elmúlt napokban többek közt a késlekedések okát is ez okozta, és várhatóan a továbbiakban is fogja. Főleg a hétvégéken.
Jelenleg így néz ki a letöltések lapja:


Talán a legszembetűnőbb változás, hogy a korábbi listázórendszert, ami a jelenlegi letöltési rendszerünket támogatja meg, teljes egészében megszüntettük. Ennek eléréséhez szét kellett teljesen bombázni a letöltést, hogy a kategóriák listázását (fenti kép), és a kategóriák tartalmának listázását (következő 2 kép a bekezdés alatt) teljesen elválaszthassuk. Ehhez jött egy minimális átalakítás a projektrendszerben előre, ami meghatározza melyik művet melyik szűkítőn keresztül (anime, manga, visual novel stb.) érhetitek hamarabb el. Egyébként ez a szűkítési lehetőség is új a rendszerben. Gondolkodtam egy betűalapú szűkítésben is, de egyelőre parkolópályára lett téve. A kategóriák képét, amennyiben ténylegesen létezik az adott fájl, azonnal beilleszti magának. Ez mellett balra kapott helyet a többi helyre vezető ikon (sorrendben: ismertető, fórum, letöltés, online). Új lehetőség lett, hogy az egy oldalon megjelenő kategóriák száma már központilag szabályozható.


A fenti 2 kép már a kategóriák tartalmának listázását hivatott bemutatni. Az első képen egy visual novel projekten keresztül mutatom be. Itt az ikonok kicsit változtak: az ismertető, fórum, online után a kategóriákra való visszalépés és az adminisztrációra vezető ikonok kerültek be (értelemszerűen ez utóbbit csak mi, az oldal szerkesztői látjuk, amennyiben megvan a letöltések szerkesztéséhez a jogunk). Új értelmet adunk a kategóriákhoz fűzhető megjegyzéseknek, így ezt a funkciót is igyekszünk hasznosabbá tenni.

Amennyiben a letöltés részletes információira vagytok kíváncsiak, hogy pl. kik csinálták, mihez illeszkedik, abban az esetben a sor elején látható ikonra kell kattintani. Amennyiben új letöltésről van szó, egy üres dokumentumikon helyett lángokat fogtok látni az eddig megszokott "[ÚJ]" felirat helyett. A letöltések ikonjai - mint láthatjátok - megmaradtak.


Ezzel a lappal csak a jobboldalt látható 20 legutóbbi letöltésen keresztül találkozhattok majd. A kategória képét láthatjátok a megosztások ikonja felett, mellette a fontosabb információkat láthatjátok. Itt ikonsor helyett, pár szinttel feljebb lépni csak a cím alatti linksorral lehet.


Ezt a képet meg csak akkor látjátok, ha nincs hozzáférésetek, mert nem vagytok bejelentkezve. Az üres lapokra a hibaüzenet van csak meg, egyedül a kép nincs meg hozzá, mert nem volt ötletem mit ábrázoljon. Oké, alant látható az, ha valamelyik besorolás üres.




Mostanra eldőlt, hogy mi is legyen a lábléc menüben. Zöld akkor lesz a link, ha rajta van a kurzor. Bár van még egy fontos teendőnk a "Kapcsolat" lap kapcsán (és ezzel együtt a regisztrációs gondoknál): ráírni a Google-re, hogy az aninet.eu-ról érkező levelek ne legyenek levélszemétnek minősítve és a mailszerverek feketelistások. Bár nem tudom, a legutóbb másik gépre költözött a teljes Aninet az egyik délelőtt során, így lehet fel lett oldva "a vesztegzár". Viszont biztos, ami biztos, meg kell ejteni.

Egyéb ötletem ehhez a Támogatás beépítése, amivel igazából nem minket támogathattok, hanem a nekünk tárhelyet nyújtó Aninetnek. De ez egyelőre ráér, mivel egy mezei lapot kell csak nyitni neki, amit az adatbázisban tárolunk teljesen.


Ezt viszont lehet nem mutattam eddig: ilyen lesz a fejléckép felett, ha levelet kapsz.


Ilyen meg a bejelentkező doboz, amin egy picit változtattam. (Mivel ugrált a lista attól függően, hogy melyik oldalon voltunk jelen, így visszakapta a témában lévő listajeleket.)


Ja, és a bejelentkezés/regisztráció doboza is megváltozott: az űrlap átkerült egy jQuery-lapra, a dobozban csak a fenti gombot fogjátok látni.


Ez meg a jQuery-s űrlap.

A napokban meg fogok ereszteni egy nyílt bejelentést az oldalunkon is ezzel kapcsolatban, ahol titeket foglak megkérdezni, hogy mit látnátok szívesen, és ezzel együtt begyűjtöm a gyakori kérdésekbe szánt darabokat. Szóval ki foglak titeket kérdezni. A startra a május 23. egyre reálisabb, de még egyelőre nem biztos. Van 2 hónapom rá, de nyilván nem fogok tudok csodát művelni. Nem az én műfajom, meg mások jóval járatosabbak tőlem: mint az a csóka, aki kettőbe nyomta a Vörös-tengert, vagy a másik pali, aki a vízből tabletta nélkül csinált bort (bár ez utóbbit szívesen elsajátítanám).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése