2014. november 24., hétfő

A blog szünetéről

Mint az észrevehető volt, kicsit elhanyagoltuk a blogon a webfejlesztési híreket, aminek megvan a maga sokrétű oka. Elsősorban a probléma abban keresendő, hogy szinte minden napra jut valami munka az oldal körül. Legyen ez fordítás, formázás, lektorálás, ellenőrzés vagy csak puszta adminisztráció. Mivel Amarillis a mai napig eléggé a háttérbe kényszerült, így elvesztettem jó időre egy jelentős támogatóerőt, ami főleg az adminisztrációt nehezítette meg, főleg mivel tagfelvételt hirdettünk, és azt levezényelni, mindent előkészíteni rá nem volt a legegyszerűbb feladat. (Már csak japán nyelvű fordítót keresünk mangákhoz.) Aki pedig rendszeresen látogatja az oldalunkat, az láthatja, hogy igen csak színes most a felhozatalunk... ami a szezon végéig nem fog változni, csak az után lehet fellélegeznem.

Másik nagyobb része a dolognak, hogy mint kiderült, a következő lépés nagyobb, mint amekkorára számítottam: a letöltési rendszer alapvetően úgy van megírva a Fusion-ban, hogy sehogy se legyen jó, ha kategóriák megjelenését módosítod: ha a kategórián belül írod át, akkor a kategóriák listája megy tönkre és vice versa. Így a letöltés rendszerét teljesen újra kell húzni, alkotni. Az alapokról. Ez pedig nem egyszerű, főleg, hogy szeretnék olyan bugokat is kijavítani, hogy ha nem az alap letöltést használjuk, hanem az általunk módosítottat, akkor nem számolja a kattintásokat, valamint a letöltések jelenlegi kettős listáját egybe kívánom olvasztani. Ezek elég kis dolgok, viszont az, ahogy a rendszer megvan íva, elemről elemre haladva kell szétcincálni és újra összerakni. És hogy a műszerész informatikus oktatómat idézzem: "A programozáshoz egész ember kell. Inkább menj asztalosnak, jobban jársz vele." -- Ez pedig sokat elárul arról, mennyire nehéz ez annak, aki komolyabban ezt nem tanulta. Így most, amit ki tudok használni ebben az időben a webfejlesztés terén, az a bugfixelése annak, ami már megvan.

Ugyanakkor feltűnhetett, hogy átírt mangalapok sem nagyon vannak már. Azóta se írtam meg a listát, hogy mi volt már és mi nem, de már a végén voltam az egész készletnek, azóta pedig nem igazán készültek ilyen oldalak. A feliratsorokat pedig nehéz összeszedegetni, meg is akadt a menete. Egy nyugisabb időben talán sikerülni fog ezt is összerakni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése